Metodiky merajúce rodové stereotypy súvisiace s kariérnymi a študijnými voľbami žien v IKT a STEM - Kocúrová, Nina, 1997-
V príspevku prezentujeme vedecké štúdie, ktoré obsahujú meracie nástroje, ktoré boli vytvorené za účelom analyzovania a merania rodových stereotypov, ktoré súvisia so zámerom žien študovať/neštudovať respektíve pracovať/nepracovať v oblasti IKT a STEM. Skúmame danú problematiku prostredníctvom relevantnej literatúry. Prostredníctvom Google Scholar a licencovaných databáz Ústrednej knižnice SAV sme našli vedecké články, ktoré merajú rodové stereotypy, súvisiace s meraním nízkeho zastúpenia žien v IKT, prostredníctvom kvalitatívneho výskumu a kvantitatívneho výskumu. Najčastejšie meracie nástroje boli fokusové skupiny a dotazníky.