Politický Liberalizmus: radikálna ideológia obhajujúca status quo - Karas, Martin, 1991-
Paradox politického liberalizmu, ktorý vznikol ako radikálna ideológia, požadujúca transformáciu politicko-ekonomického systému absolutistických monarchií v Európe, a v súčasnosti predstavuje politickú ideológiu, ktorá obhajuje existujúci status quo, prípadne požaduje iba jeho kozmetické úpravy.