Determinants of Success in the Management of Foundry Enterprises in the Era of the COVID-19 Pandemic - Czerwińska, Karolina
Cieľom štúdie je identifikovať a typizovať kľúčové determinanty úspechu zlievarenských spoločností, ktoré čelia novým ekonomickým a sociálnym podmienkam formovanými globálnou pandémiou ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom. Výskum bol založený na metodologickej triangulácii, vďaka ktorej boli zozbierané údaje spoľahlivejšie tým, že zahŕňali viac zdrojov a znižovali chybu merania. Hlavnými metódami použitými vo výskume boli: dotazníkový prieskum, osobné rozhovory, viaceré prípadové štúdie a obsahová analýza, na základe vzorky 20 zlievarenských spoločností v Poľsku. Výskum umožnil kategorizovať determinanty úspechu vyskytujúce sa počas pandémie do týchto kategórií: udržateľnosť, zdroje, flexibilita, produkty, prostredie, stratégia riadenia a vzťahy so zákazníkmi.