Inovácie a nové technológie v oblasti poistenia v EÚ - Ondruška, Tomáš, 1988-
Inovácie a technologické zmeny ovplyvnili sektor poisťovníctva v Európskej únii, vrátane slovenského poistného trhu. Digitalizácia v poisťovníctve prináša nielen technologický pokrok otvárajúci nové možnosti poistenia rizík, ale aj inovatívne formy distribúcie a dodávky produktov na mieru pre klientov. V príspevku poukazujeme okrem významných oblastí digitalizácie na sektor poisťovníctva a špecifikovaní príležitostí a hrozieb aj na to, že hoci subjekty na poistnom, zaistnom a dôchodkovom trhu patria k významne inovatívnejším podnikom v porovnaní s ostatnými odvetviami, tak tento sektor bude musieť aj naďalej čeliť novým výzvam na transformáciu v oblasti produktov a procesov.