Analýza vývoja rozvojovej a humanitárnej pomoci počas pandémie covid-19 - Pernický, Jakub, 1998-
Dopad korona krízy na rozvojové krajiny z hľadiska rozvojových finančných tokov a zmeny v ukazovateľoch životnej úrovne podľa HDI. Vplyv pandémie na zahraničnú pomoc a zmeny v prístupoch k pomoci v rámci krajín a jednotlivých medzinárodných organizácií.