The Function of Education Discourse in Development - Profant, Tomáš Imrich, 1983-
Vzdelanie je v našej spoločnosti a v mnohých iných spoločnostiach kľúčové. Skúmanie dvoch funkcií vzdelávania diskurzu vo vývoji: depolitizačná funkcia a hierarchizujúca funkcia. Toto vzdelanie slúži elitám pri odpolitizovaní nerovných mocenských vzťahov, ako aj pri hierarchizovaní nerovných aktérov v súlade s globálnymi rasovými diskurzmi.