Integrated Reporting: Bibliometric Landscape - Serpeninova, Yuliia, 1984-
Rastúci význam nefinančného zverejňovania a rozvoj koncepcie integrovaného výkazníctva si vyžaduje vytvorenie komplexného systematického teoretického zázemia, najmä pomocou bibliometrickej analýzy. Použitie špeciálneho softvéru (VOSviewer, SciVal, Publish alebo Perish, vstavané nástroje na analýzu databázy v Scopus, Web of Science a Google Scholar; Google Trends a Google Books Ngram Viewer) rozširuje analytické možnosti bibliometrickej analýzy a pomáha pokryť celý rad existujúcich dokumentov o integrovanom podávaní správ. Tento článok zahŕňa najmä: hodnotenie všeobecnej dynamiky publikácií; systematizácia chronologických a regionálnych špecifík publikácií; štúdium tematických špecifík publikácií pomocou analýzy kľúčových slov, tematických oblastí a tematických zoskupení.