Ruský exodus v kontexte vojny na Ukrajine - Seresová, Terézia, 1991-
Príspevok sa zameriava na odchod ruského obyvateľstva z územia Ruskej federácie po začatí vojny na Ukrajine. Odchod ruského obyvateľstva príspevok rozdeľuje do dvoch vĺn, po začatí vojny a po ohlásení mobilizácie ruských mužov. V poslednej časti, príspevok za pomoci prieskumu, vykonaného po začatí vojny analyzuje socioekonomický status odídených osôb z Ruskej federácie. Porovnanie dvoch vĺn, počas ktorých ruskí občania opustili Ruskú federáciu.