Corporate Tax Burden - Chrobák, Marián, 1997-
Cieľom tohto príspevku je analyzovať daňové zaťaženie konkrétnej právnickej osoby v Slovenskej republike a jeho porovnanie s vybranými krajinami EÚ s návrhom konkrétnych riešení v tejto oblasti. Vo výsledkoch príspevku sa zaoberáme vybranou tuzemskou právnickou osobou, ktorú pre účely tohto príspevku podrobne zmapujeme a rozoberieme. Venuje sa hospodárskym výsledkom spoločnosti v období rokov 2017 až 2021, analýze dane z pridanej hodnoty a dane z príjmov právnických osôb. Na príklade tejto spoločnosti na vybraných druhoch daní porovnávame daňový systém našej legislatívy s vybranými zahraničnými ekonomikami.