Development of the Price of Electricity on the International PXE Spot Market and the Consequence of High Prices on Domestic Companies Trading in Energy - Potoma, Radoslav, 1992-
Domáca spoločnosť, zaoberajúca sa nákupom, transformáciou, predajom a distribúciou elektriny konečným spotrebiteľom v čase, keď ceny elektriny na spotových trhoch PXE lámu rekordy a koncoví spotrebitelia sú zmätení z mesačných účtov, kde ich preddavky sa oproti minulému roku niekoľkonásobne znásobili. Tento fenomén vysokej ceny elektriny je spôsobený viacerými faktormi, ktoré sú prehľadne popísané v príspevku a začlenené pre čo najreálnejšiu predikciu zisku, alebo straty jednotlivých spoločností, ako aj samotnou medzinárodnou burzou PXE.