Zmeny v podnikateľskom prostredí - porovnanie s ČR - vybrané zistenia - Andrejovský, Pavol, 1975-
Príspevok sa zameriava na možnosti zlepšovania podnikateľského prostredia v SR, na príklade dobrých praktík vo vybraných krajinách, v komparácií s podmienkami v SR. Hľadáme príležitosti pre vytvorenie podľa možností čo najlepších podmienok pre podnikateľské prostredie a s cieľom zlepšenia podmienok pre podnikateľské subjekty smerujúc k ich inkluzívnemu rastu. V príspevku sa zameriavame na vybrané problémy merania vplyvov na podnikanie v podmienkach SR v komparácií s Českou republikou, najmä však využijúc „best practice“ Cieľom sa pri riešení problémov najmä na ekonomické a daňovo-odvodové problémov, resp. vybrané zmeny v príslušnej legislatíve v porovnaní s Českou republikou, keď poukazujeme na vhodne zavedené praktiky, ktoré priniesli v rámci zmien preukazne výsledky pri meraní.