Industrial Relations and Unemployment Benefit Schemes in the Visegrad Countries During the COVID-19 Pandemic - Lukáčová, Katarína
Pandémia COVID-19 a následná ekonomická a technologická situácia zvýšila riziko nezamestnanosti, podzamestnanosti a nesúlad zručností v celej Európe. Tieto zvýšené riziká zdôraznili význam vnútroštátnych systémov dávok v nezamestnanosti pre istotu príjmu. Pracovné vzťahy a systémy sociálneho zabezpečenia v strednej a východnej Európe - prehľad literatúry. Článok skúma úlohu pracovnoprávnych vzťahov pri formovaní režimov dávok v nezamestnanosti v krajinách Vyšehradskej štvorky počas pandémie COVID-19.