Podnikateľské prostredie a udržateľný rozvoj - vybrané problémy a výzvy v SR a EU - Lacko, Roman, 1988-
Malé a stredné podniky sú hybnou silou každej vyspelej ekonomiky. Sú flexibilné, vytvárajú značné pracovné príležitosti, majú inovačný potenciál a významným spôsobom prispievajú k rozvoju a zvyšovaniu konkurencieschopnosti národnej aj európskej ekonomiky. Príspevok sa zameriava na situáciu podnikateľskom prostredí v podmienkach SR, keď sa zameriavame na potenciálne možnosti zlepšenia podnikateľského prostredia s cieľom zlepšiť postavenie podnikateľských subjektov v rámci malých a stredných podnikov (MSP). Poukazujeme na prepojenosť vybraných problémov rozvoja MSP s udržateľnosťou v rámci pravidelného hodnotenia Európskej komisie. V príspevku sa zameriame na vybrané problémy výkonnosti MSP pri hodnotení vybraných problémov spojených s udržateľnosťou podnikania pri rešpektovaní zmien v podnikateľskom prostredí v súčasnosti.