Porovnanie kódu SK NACE a kódu NACE v Európskej únii - Kopčáková, Janka, 1994-
Príspevok sa bližšie zameriava na špecifikáciu a podrobný opis kódu SK NACE. Keďže ide kód v celej Európskej únií, príspevok poukazuje aj na rovnakosť rozdelenia sekcií v rôznych krajinách ako Slovenskej republike, Českej republike a všetkých krajinách Európskej únie. Rozdielnosť v týchto sekcií možno vidieť len v jazyku danej krajiny. Príspevok poukazuje aj na zloženie kódu NACE, ale aj na podrobné členenie sekcie A za účelom priblíženia rozčlenenia a samotnú klasifikáciu jednotlivých tried. Keďže ide o centralizáciu kódu v rámci Európskej únie, jednotlivé rozdelenie tovarov do tried zabezpečuje jednotnosť v rámci celej Európskej únie. V príspevku možno vidieť aj nárast počtu malých a stredných podnikov v rámci Slovenskej republiky za rok 2020, ale aj nárast maloobchodných prevádzok, čo zabezpečilo poukázanie aj na rozdelenie SK NACE podľa sekcie G, ktorá v sebe zahŕňa maloobchodný predaj.