Palivo vyrobené z odpadu - Kurejová, Andrea
V príspevku sú uvedené základné rozdiely medzi tuhým druhotným a tuhým alternatívnym palivom, ktoré sa vyrábajú z odpadu. Tento druh paliva sa môže využívať ako lacnejší alternatívny zdroj paliva. Jeho využitím získavame ekologickejší zdroj energie v porovnaní s fosílnymi palivami, ako aj ekologickejší spôsob nakladania s odpadom v porovnaní s uložením odpadu na skládku. Využitím tohto paliva je napĺňaná hierarchia odpadového hospodárstva a strategické ciele odpadového hospodárstva Slovenskej republiky na roky 2021 – 2025.