The Importance of Primary Commodities in the Foreign Trade of Brazil in the 21st Century - Kocánová, Dominika
Identifikácia významu primárnych komodít v zahraničnom obchode Brazílie a definícia skupín komodít, v ktorých vývoze má Brazília najvyššie komparatívne výhody. Zisťovanie, ako sa tieto komparatívne výhody menili a vyvíjali v období rokov 2001 až 2020, t.j v období vysokých cien primárnych komodít (2003–2012) a v období po až do vypuknutia globálnej pandémie COVID-19. Na dosiahnutie tohto cieľa bol použitý Lafayov index medzinárodnej špecializácie.