Najvýznamnejšie strategické dokumenty v environmentálnej oblasti - Stričík, Michal, 1969-
Autori príspevku sa zameriavajú na najdôležitejšie strategické dokumenty v environmentálnej oblasti, ktoré riešia problematiku globálnych problémov ľudstva, ako chudobu, zdravotný stav, klimatické zmeny, vyčerpávanie prírodných zdrojov, znečistenie a iné oblasti ľudskej činnosti. Strategické dokumenty ako AGENDA 2030, Európska zelená dohoda, Slovensko 2030, ako aj ďalšie strategické dokumenty jasne určujú ciele, ktoré chceme dosiahnuť. Jasne zadefinované ciele, môžu napomôcť k zmierneniu, prípadne odstránenie mnohých environmentálnych, sociálnych a ekonomických problémov.