Europe’s Migration Experience and Its Effects on Economic Inequality - Guzi, Martin
Historický kontext migrácie a ekonomickej nerovnosti za posledné polstoročie v Európe. Prehodnotenie vzťahu migrácia - nerovnosť z pohľadu ekonomickej nerovnosti v rámci krajiny aj mimo krajiny. Skúmanie vplyvu migrácie na príjmovú nerovnosť počas dlhodobej analýzy v prijímajúcich krajinách. Autori navrhujú, že prisťahovalectvo prispieva k zníženiu nerovnosti v cieľových krajinách.