Nakladanie s komunálnym odpadom v Európskej únii vo väzbe na prijority Agendy 2030 - Stričík, Michal, 1969-
Príspevok je zameraný na zhodnotenie produkcie a stavu nakladania s komunálnym odpadom v Európskej únii. Cieľom príspevku je poukázať na vývoj v oblasti nakladania s komunálnym odpadom v Európskej únii v snahe dosiahnuť stanovené ciele Európskej únie a Organizácie Spojených národov uvedené v dokumente AGENDA 2030 pre trvalo udržateľný rozvoj. V porovnaní rokov 2015 a 2020 až 24 krajín EÚ zvýšilo produkciu komunálneho odpadu a iba 1 krajina produkciu znížila. Slovenská republika v sledovanom období zvýšila produkciu o viac ako 32 %. Slovenskej republike sa nedarí ani v oblasti materiálového zhodnocovania komunálnych odpadov a znižovania úrovne skládkovania, na čo Slovensko upozorňuje Európska únia.