Európske plynárenstvo čakajú náročné mesiace s mnohými neistotami a rizikami - Weiss, I.
Správy o vývoji v energetike zapĺňajú naďalej titulné stránky, hoci ceny energií už zďaleka nie sú na svojich historických maximách. Ani aktuálne cenové úrovne však nemôžu vlievať veľa optimizmu nákupcom energií či verejnosti. Vývoj cien na krátkodobom trhu síce priniesol na začiatku jesene (aspoň krátkodobú) úľavu, blížiaca sa zima však znamená množstvo neistôt a rizikových faktorov. Vojna na Ukrajine v ostatných týždňoch viedla k zničeniu alebo odstaveniu približne 40% ich energetickej infraštruktúry, takže problémy EÚ sú v porovnaní s tým, čo (pravdepodobne) čaká našich východných susedov neporovnateľne menej závažné.