Exploring Factors Influencing the Czech Employees' Earnings - Dvouletý, Ondřej
Skúmanie rozdielov v zárobkoch zamestnancov na základe rôznych premenných, ako sú pohlavie, úroveň vzdelania, úroveň zručností v profesii, roky skúseností, atď. Z hlavných zistení vyplýva, že najvyššie zárobky sú pozorované u manažérov a najnižšie medzi najmenej kvalifikovanými povolaniami. Článok poskytuje pohľad na faktory určujúce zárobky českých zamestnancov na základe údajov získaných z Európskych prieskumov pracovných podmienok (EWCS) z rokov 2010 a 2015.