The Development of Performance of the Non-Life Czech Insurance Market - Přečková, Lenka
Cieľom príspevku je zhodnotenie poisťovacieho biznisu na českom poistnom trhu a porovnanie výsledkov s komerčnými poisťovňami z pohľadu výkonnosti. Vývoj vybraných ukazovateľov výkonnosti na českom poistnom trhu (ROA, UPA, ER) od roku 2004 do roku 2019. Hodnotenie finančného zdravia poisťovní na českom poistnom trhu. Index finančnej stability poisťovne.