Právne prostriedky ochrany obetí domáceho násilia - Hamranová, Denisa
Analýza právnych prostriedkov, ktoré majú obete domáceho násilia možnosť využiť a to v rôznych oblastiach práva najmä správneho, civilného a trestného práva, pričom poukazuje na dôležitosť týchto prostriedkov v kontexte efektívnej prevencie pred domácim násilím. Ďalej vo vedeckom príspevku poukazuje aj na posledné novelizačné zmeny zákonov, ktoré nastali v roku 2020 s dôrazom na inštitút vykázania z obydlia. V časti obsahu vedeckého príspevku poukazuje aj na postup policajných orgánov v kontexte rozsudkov Európskeho súdu pre ľudské práva, pričom sa zameriava na nedostatky v postupe policajných orgánov, ktoré môžu nasta v prípade nedostatočného podchytenia prvých náznakov domáceho násilia.