Elektronická komunikácia krajských miest so svojimi obyvateľmi vo veciach územnej samosprávy - Radosa, Matúš, 1991-
Príspevok je zameraný na výsledky výskumu úrovne elektronickej komunikácie krajských miest so svojimi obyvateľmi. Je v ňom venovaná pozornosť elektronizácii verejnej správy a ambícii posilniť jej prostredníctvom participáciu verejnosti na rozhodovaní vo veciach miestnej územnej samosprávy. Príspevok sa osobitne zameriava na možnosti realizácie prostriedkov priamej demokracie obyvateľmi krajských miest v elektronickej forme. Ťažiskom príspevku je výskum zameraný na úroveň elektronickej komunikácie krajských miest so svojimi obyvateľmi, ako aj na úroveň využívania elektronických prostriedkov priamej účasti ich obyvateľov na miestnej územnej samospráve. Súčasťou príspevku je aj prezentácia výsledkov komparácie výskumných zistení z predchádzajúceho výskumu zameraného na využívanie vzájomnej elektronickej komunikácie vyšších územných celkov so svojimi obyvateľmi vo veciach územnej samosprávy so súčasnými výskumnými zisteniami na úrovni krajských miest.