Analysis of Macroeconomic Indicators of the Visegrad Group - Mura, Ladislav, 1979-
Posledné dva roky boli do značnej miery definované nepredvídanou hrozbou v dôsledku vypuknutia pandémie COVID-19. Malo to obrovský vplyv na ekonomický rozvoj jednotlivých krajín. Negatívne dopady pandémie najviac pocítili MSP ako významní prispievatelia do ekonomiky jednotlivých krajín. Náš výskum má za cieľ preskúmať makroekonomické dopady zmien spôsobených pandémiou v krajinách Vyšehradskej štvorky pomocou komparatívnej analýzy. Základom príspevku je zhrnutie literatúry, z ktorej téma vychádza, po ktorom nasleduje vyhodnotenie a analýza údajov zo sekundárnych zdrojov. Sekundárne údaje boli zozbierané pomocou databáz publikovaných Eurostatom, OECD a Statista. Analýza ukazuje, že vplyv pandémie možno sledovať pre každý makroekonomický ukazovateľ.