Etika v proprírodnom vzdelávaní zameranom na udržateľnosť - Svitačová, Eva
Proprírodné vzdelávanie sa pokladá za jednu z najnaliehavejších výziev pre slovenský vzdelávací systém. Reaguje na protiprírodnosť kultúry, ktorá ohrozuje prírodu, človeka a jeho kultúru. Príspevok sa opiera o argumentáciu prečo sa má proprírodné vzdelávanie, zamerané na udržateľnosť, opierať o etiku a súčasne načrtáva v tomto vzdelávaní úlohy niektorých typov aplikovanej etiky.