Najväčším trendom je zvyšovanie efektivity manipulácie s paletami - Szmrecsányi, Tomáš
Podstatný pre obeh paliet je okrem technického zabezpečenia manipulácie s nimi aj veľmi rýchly rast ich cien v poslednej dobe, a to ako štandardných EUR paliet, tak iných drevených variantov. To podporilo rast podielu plastových paliet. Cena palety sa tak stala významnejšou zložkou ceny dodávok v prípade, že ju pri predaji tovaru nedostanete výmenou späť.