Fiscal Councils in EU Member States: Impact on Fiscal Discipline - Gorčák, Martin
Vplyv fiškálnych rád v Európskej únii na verejné financie. Fiškálne rady dopĺňajú numerické fiškálne pravidlá a slúžia ako nástroj na obmedzovanie deficitu v krajinách EÚ, najmä prostredníctvom monitorovania dodržiavania fiškálnych pravidiel a potvrdenia makroekonomických a rozpočtových prognóz. Vývoj fiškálnych pravidiel a fiškálnych rád v krajinách EÚ. Vplyv fiškálnych rád na rozpočet v krajinách EÚ.