Výchova slobodného človeka s kritickým myslením a morálnou zodpovednosťou - Kosturková, Martina
Možnosti zefektívnenia komplexného rozvoja osobnosti dieťaťa, edukanta. Behaviorálne teórie, kognitívne teórie, teórie informačných procesov. Zelinových dvanásť stratégií humanistickej edukácie. Teórie uznávania jedinečnosti dieťaťa, edukanta. Zavedenie náuky o rozvoji osobnosti. Potreba rozvoja kritického myslenia a morálneho usudzovania.