Aktuálne výzvy školskej prevencie - Emmerová, Ingrid
Škola ako významný socializačný činiteľ. Jej úloha v oblasti prevencie rizikového či problémového správania sa žiakov. Činnosti podpornej úrovne. Bezpečnosť školského prostredia, výskumné a prieskumné zistenia. Preventívna činnosť v školách. Disciplína a pravidlá v školskom prostredí. Riešenie konfliktov a šikanovania.