Vplyv zombie firiem na ekonomiku - Bosák, Martin, ml
Článok zachytáva poznatky zahraničnej literatúry zameranej na problematiku zombie firmy. Na svoju činnosť využívajú produktívne zdroje, ktoré by sa mohli efektívnejšie prideľovať, čím spomaľujú rast produktivity celého hospodárstva. Viaceré štúdie ukázali, že rastúce nesprávne prideľovanie kapitálu sa zdá byť v niektorých krajinách hlavným dôvodom stagnácie produktivity. Analýza zombie firiem na Slovensku.