Koloniálny rozvoj: počiatky, príčiny, diskurz, prax, kontinuity a následky - Profant, Tomáš Imrich, 1983-
Nastavenie začiatku koloniálneho rozvoja pomocou dvoch zdanlivo protichodných pojmov, ktoré sa v histórii často vyskytujú vedľa seba – autoritárskeho a liberálneho vládnutia.