Bruselenie valašiek – dialóg v západných mantineloch - Profant, Tomáš Imrich, 1983-
Recenzia knihy Bruselenie valašiek – naša zahraničná politika po novom, zborníka kratších a dlhších článkov, ktoré sa venujú slovenskej zahraničnej politike. Dialóg knihy sa zaoberá členstvom Slovenska v Európskej únii a NATO, problémami energetickej bezpečnosti (plynová kríza v januári 2009), klimatickými zmenami a možnosťami technologických riešení. Recenzia kritizuje nízke zapojenie širšieho dialógu v knihe, ktorá tak predstavuje analýzu slovenskej zahraničnej politiky vymedzenú mantinelmi Západu a jeho spôsobu života, čím sa nedá čakať od jej autorov radikálnejšiu kritiku.