Technical Efficiency and Production Risk of Rice Farmers in Togo - Agnaza, Manawa
Tento článok analyzuje riziká vplyvu výroby na technickú efektívnosť výrobcov ryže v Togu. Uvažuje sa o stochastickom hraničnom modeli s flexibilnými rizikovými vlastnosťami. Použité prierezové údaje sú zo 4. celoštátneho poľnohospodárskeho sčítania (2011-2014), z ktorého bola vybraná vzorka 2123 domácností. Zistenia ukazujú, že translogový model je najvhodnejší pre funkciu stredného výstupu. Štúdia tiež zistila, že produkcia rizika je významne vysvetlená vstupnými premennými, ako sú pôda, semená, hnojivá a práca. Priemerná technická účinnosť je 79,72 %. Exogénne premenné ako pohlavie, vek, skúsenosti, veľkosť domácnosti, počet polí a vlastníctvo pôdy zlepšujú technickú efektivitu producentov ryže v Togu. Štúdia odporúča togskej vláde: i) zvýšiť cenu ryže, aby sa produkcia ryže stala atraktívnejšou, ii) ďalej dotovať ceny vstupov, aby sa zabezpečilo, že budú ľahko dostupné a cenovo dostupné pre výrobcov, a iii) organizovať školenia o najlepšom využití moderného kapitálu.