Potrebná antiučebnica ekonómia sa dá učiť aj inak - Profant, Tomáš Imrich, 1983-
Recenzia knihy Economics Anti-Textbook, v ktorej sa jej autori Rod Hill a Tony Myatt rozhodli bližšie pozrieť na obsah pre kurzy mikro- a makroekonómie, ktoré neraz používajú zjednodušujúce učebnice, s priblížením ich ideológie. Autori sa označujú za postkeynesiáncov, resp. sociálnych demokratov európskeho strihu, ale ich „antiučebnica“ nemá za cieľ prezentovať jednotnú alternatívnu paradigmu, ani vyvracať celú neoklasickú ekonómiu. Zameriava sa len na jej učebnicovú verziu. Kniha prezentuje kľúčový problém, že učebnice prezentujú ekonómiu ako hodnotovo neutrálnu vedu s jasne danou metodológiou, ktorá je schopná generovať objektívne poznanie. V skutočnosti je ekonómia „bojovým poľom medzi protichodnými ideológiami“. Cieľom autorov je ukazovať, akým spôsobom a na akých konkrétnych miestach sú prítomné implicitné hodnotové orientácie, ktoré čitatelia nemusia zdieľať, ale zároveň ich môžu prehliadnuť.