Determinants of Agricultural Companies' Financial Performance: The Experience of Poland, Slovakia and Ukraine - Lehenchuk, Serhii
Cieľom štúdie je vykonať komparatívnu analýzu determinantov ovplyvňujúcich finančnú výkonnosť poľnohospodárskych podnikov v Poľsku, na Slovensku a na Ukrajine. Ako hlavná výskumná metóda bola použitá panelová regresná analýza údajov na analýzu údajov od 34 poľských, 123 slovenských a 305 ukrajinských poľnohospodárskych spoločností pre obdobie rokov 2017–2020.