Modelling Household Mortgage Debt: The Case of the Czech Republic - Fiala, Lukáš
Príspevok sa zaoberá hypotekárnym dlhom českých domácností a jeho determinantami v období 1Q2005–2Q2021. Analýza sa zameriava na premenné určujúce výšku hypotekárneho dlhu z krátkodobého aj dlhodobého hľadiska. Vplyv reálneho HDP, cien nehnuteľností, reálnych úrokových sadzieb, inflácie, nezamestnanosti a reálnej mzdy na hypotekárny dlh domácností.