Stand-alone žaloby na Slovensku v ohrození Doktrinálny disent k rozsudku Najvyššieho súdu SR z 24. 6. 2020, sp. zn. 3 Obdo 108/2019 - Macko, Richard
Tento príspevok komentuje a relatívne ostro kritizuje rozsudok Najvyššieho súdu SR zo dňa 24. 6. 2020, sp. zn. 3 Obdo 108/2019, ktorý de facto vylúčil možnosť úspechu stand-alone žalôb na náhradu škody z porušenia súťažného práva, dôvodiac tým že civilné súdy nemajú právomoc rozhodovať o otázke spáchania správneho deliktu v oblasti práva na ochranu hospodárskej súťaže, ako aj o otázke, kto takýto správny delikt spáchal. Autor sa prihovára za skoré súdne i doktrinálne prekonanie tohto nešťastného rozhodnutia.