Pojem vícestranné platformy očima doktríny a Evropské komise - Pavlík, Matěj
V dnešnej dobe zdieľanej ekonomiky veľkú časť služieb poskytujú tzv. viacstranné digitálne platformy, ktorých praktiky sa stále častejšie dostávajú do hľadáčika súťažných orgánov. Veľká časť rozhodnutia stojí na správnom vymedzení relevantného trhu, kde sa ukazuje, že použitie tradičných nástrojov smeruje k záverom, nezodpovedajúcim realite. Dôvodom je previazanosť strán platforiem, ktorá je natoľko zásadná, že ich nemožno posudzovať izolovane, ale zároveň sú na oboch stranách poskytované vzájomne nezastupiteľné produkty. Je tu preto otázka, ako daný problém vyriešiť. Autor sa sa pokúsi na túto otázku odpovedať z pohľadu doktríny a Európskej komisie.