Determinants of Albanian Agricultural Export: The Gravity Model Approach - Braha, Kushtrim
Napriek obrovskému poľnohospodárskemu potenciálu má Albánsko výrazný obchodný deficit s poľnohospodárskymi komoditami. Hlavným zameraním tejto štúdie je analyzovať kľúčové determinanty poľnohospodárskeho exportu Albánska. Základný gravitačný model zohľadňujúci konvenčné gravitačné premenné pre albánske exportné toky za dané obdobie 1996-2013.