Potential of Blockchain Implementation Within the Frameworks of Industry 4.0 - Prislupčáková, Ivana
Pojem priemysel 4.0 sa stal známym v poslednom desaťročí a od roku 2011 je v ekonomike čoraz diskutovanejšou témou. Industry 4.0 je názov pre aktuálne prebiehajúce priemyselné zmeny, ktoré súvisia s výmenou údajov, automatizáciou a digitalizáciou vo výrobných technológiách vrátane internetu vecí, kybernetických fyzických systémov, cloud computingu, dizajnu a vývoja inteligentných tovární, umelej inteligencie a mnohých ďalších digitálnych technológií. technológií s cieľom zvýšiť efektivitu výrobných procesov, čo v konečnom dôsledku ovplyvňuje ziskovosť zúčastnených strán. Veľký potenciál na zvýšenie produktivity a efektivity v Priemysle 4.0 má technológia Blockchain.