Food Consumption and Diet Quality Choices of Roma in Romania: A Counterfactual Analysis - Ciaian, Pavel
Táto práca analyzuje aspekt potravinovej bezpečnosti Rómov v Rumunsku. Autori použili modifikovanú dekompozičnú techniku Blinder-Oaxaca s použitím údajov z prieskumu rozpočtu domácností za obdobie 2004–2011. Odhady naznačujú, že Rómovia majú horšiu rozmanitosť stravy v porovnaní s Nerómami, čo súvisí so sociálno-ekonomickými faktormi, diskrimináciou Rómov na trhu práce, atď.