Pracovná spokojnosť s vybranými atribútmi personálnych aktivít v miestnej štátnej správe na Slovensku - Bernátová, Dominika
Pracovnú spokojnosť možno definovať ako postoj zamestnanca v práci. Má vplyv na pracovné vzťahy, správanie a pracovné výkony. Vplyv personálnych aktivít na spokojnosť v práci sa rieši dlhodobo. Cieľom výskumu bolo zistiť mieru pracovnej spokojnosti ŠZ s vybranými atribútmi personálnych aktivít (odmeňovanie, vzdelávanie, kvalifikácia) a hodnotenie podľa socio-demografických premenných (rod, pozícia). Cieľom bolo tiež zistiť a analyzovať existenciu štatistických rozdielov medzi socio-demografickými premennými a vybranými atribútmi personálnych aktivít (VAPA). Na získanie empirických údajov bol použitý autorský dotazník o spokojnosti ŠZ a VAPA.