Smart Solutions and Quality of Life population - Čepelová, Anna
Pri prvom počutí pojem "inteligentné mestá" evokuje technické a technologické zmeny spolu s informačnými technológiami. Dané technológie pomáhajú občanom k lepšiemu prístupu k informáciám a efektívnym riešeniam problémov a zároveň ochraňujú životné prostredie. Zlepšujú robustnosť a odolnosť miest v sociálnych, ekonomických a bezpečnostných podmienkach a uspokojujú požiadavky na zdravé a kvalitné podmienky života. Pochopenie konceptu inteligentných miest začína niekde medzi nárokmi kladenými na mestá rozsiahlym globálnym vývojom a trendmi a miestnymi možnosťami. Cieľom štúdie je preukázať dôležitosť inteligentných riešení a ich vplyvu na kvalitu života rezidentov vo vybraných mestách SR a ČR.