Rozpis rozpočtu a zmeny rozpočtu - Konečná Veverková, Ingrid
Rozpis schváleného rozpočtu a vykonávanie zmien rozpočtu v priebehu rozpočového roka. Téma zmien rozpočtu je v súčasnosti aktuálna z dôvodu potreby navyšovania bežných aj kapitálových výdavkov, čo je spôsobené rastom cien tovarov a služieb, najmä energií a stavebných materiálov. Znamená to, že samosprávy sú nútené pristupovať k vykonávaniu zmien rozpočtu častejšie ako v minulom období.