Časové rozlíšenie nákladov a výnosov obcí, rozpočtových a príspevkových organizácií - Šabíková, Ingrid
Časové rozlíšenie slúži na zreálnenie stavu a obrazu o finančnej a výsledkovej situácií konkrétnej účtovnej jednotky. Právnu úpravu účtovníctva obcí a vyšších územných celkov upravuje zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v z.n.p. a opatrenie Ministerstva financií SR zo dňa 12. decembra 2022 č. MF/014454/2022-36, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre obce, vyššie územné celky a nimi zriadené rozpočtové organizácie a príspevkové organizácie.