V4 Countries in the Context of the Development of the Process of Fiscal Decentralization in the EU - Dubrovina, Nadiya, 1972-
Kapitola sa zaoberá vývojom procesu fiškálnej decentralizácie v Európskej únii v súvislosti s krajinami Vyšehradskej skupiny (Česko, Maďarsko, Poľsko a Slovensko). Úloha daní a transferov vo fiškálnej politike. Daňová politika a miestny rozvoj. Vplyv fiškálnej decentralizácie na tvorbu rozpočtov na rôznych úrovniach v krajinách V4. Závislosť daní a transferov na jednotlivých úrovniach verejnej správy na príklade krajín V4.