Zmeny v tlačivách daňových priznaní fyzických osôb za zdaňovacie obdobie roka 2022 - Brnová, Miroslava
Fyzická osoba podáva daňové priznanie k dani z príjmov vždy za kalendárny rok, a to do troch kalendárnych mesiacov po uplynutí príslušného roka. Do tohto termínu je povinná daň aj uhradiť. Najvýznamnejšími a najrozsiahlejšími zmenami sú zmeny v tlačive daňového priznania typ B, a to zmeny súvisiace s úpravou a uplatnením daňovej straty a zmeny v systéme výpočtu daňového bonusu.