The Impact Of Digital Transformation On The Country’s Social Progress - Hornungová, Jana
Skúmanie, či existuje vzťah medzi úrovňou digitalizácie a sociálnou stabilitou (spokojnosťou) v krajinách EÚ prostredníctvom dvoch hlavných indexov - DESI (Digital Economy and Society Index) a WHI (World Happiness Index). Identifikácia vzťahu medzi DESI a WHI a následné určenie vzťahu medzi týmito indexmi a HDP na obyvateľa. Prieskum ukazuje, že digitalizácii je potrebné venovať dostatočnú pozornosť, pretože tento faktor je úzko spojený so sociálnym pokrokom.