Elasticita dopytu a ponuky - Neubauerová, Erika, 1968-
Kapitola v učebnici zameraná na fungovanie trhu, elasticitu dopytu a ponuky, so súvisiacimi pojmami a vzťahmi. Kapitola obsahuje aj riešené úlohy a zameriava sa na kľúčové pojmy na pochopenie danej problematiky: cenová elasticita dopytu, cenová elasticita ponuky, priama elasticita, krížová elasticita, dôchodková elasticita, daňová elasticita, normálne statky, inferiórne statky a celkový príjem firmy.